Sokkotreffit

Jännittävät, ihanat sokkotreffit

sokkotreffitOletko koskaan käynyt treffeillä vai oletko kenties lähiaikoina sellaisille menossa? Jokaista varmasti jännittää ja vatsanpohjassa tuntuu mukavalta ensimmäisille sokkotreffeille valmistautuessaan. Seuraavassa pieniä ohjeita ja vinkkejä siitä, miten ensimmäisille sokkotreffeille valmistaudutaan ja mitä tapaamiselta voi odottaa. Onko olemassa joitakin kirjoitettuja sääntöjä, joita treffeillä pitäisi noudattaa? Ei tietenkään. Tärkeintä on, että tapaaminen tulee olemaan onnistunut ja “oman itsensä näköinen”, mukava tapahtuma. Ei siis muuta kuin valmistautumaan jännittävään ja odotettuun tapaamiseen.

Valmistaudu sokkotreffeille

Jännittävätkö tulevat sokkotreffit ja tapaaminen pyörii koko ajan mielessä? Ei ihme, juuri niin pitääkin. Treffit ennestään tuntemattoman kanssa herättävät monenlaisia ajatuksia. Mikä olisi paras paikka tavata? Mitä puen ylleni? Mistä treffeillä keskustellaan? Olenko tarpeeksi miellyttävän näköinen? Voiko tulevaan treffikumppaniin luottaa? Tärkeintä on myönteinen, valoisa ja positiivinen asenne, jotta sokkotreffit voisivat tuoda elämään iloa. Sokkotreffit ovat aina yksi elämän hienoimpia tapahtumia, joten jokainen haluaa varmasti tehdä parhaansa, jotta niistä tulisi toivotun kaltaiset. Sokkotreffit voivat tuoda elämään monia mukavia asioita, uuden ystävän lisäksi vaikkapa uusia harrastuksia.

Perhosia vatsassa?

Sokkotreffien ajankohta pyörii varmasti aina yhä useammin mielessä silloin, kun tapaamisaika on jo lähellä. Sokkotreffeillä on voittopuolisesti usein mukavaa ja uuden ihmisen tapaaminen avartaa omaa maailmankuvaa. Sokkotreffit saattavat kuitenkin toisinaan tuoda mieleen huonoja muistoja joistakin aikaisemmista pieleen menneistä treffeistä. Kielteisten kokemuksien ja muistojen ei saa antaa koskaan häiritä, sillä ne vaikuttavat luonnollisesti käyttäytymiseen treffeillä. Kielteiset ennakko-odotukset, etäisyys ja ylivarovaisuus aiheuttavat helposti pettymystä jo etukäteen. Sosiaalisessa tilanteessa kannattaa siis aina olla avoin ja positiivinen, joka luo myönteisen mielikuvan jokaisesta ihmisestä.

Asenne ratkaisee

Kielteinen ja varautunut asenne on ymmärrettävää, sillä tapaamisen toinen osapuoli voi olla luonteeltaan minkälainen tahansa. Useimmiten vastapuoli on kuitenkin aivan samassa tilanteessa kuin itsekin olet, ehkä hieman jännittynyt, mutta muuten jopa aivan loistavaa seuraa. Jokainen voi itse käytännössä vaikuttaa siihen, minkälaiseksi tuleva tapaaminen muodostuu. Harjoittele siis myönteistä ja iloista asennetta. Reipas ja iloinen asenne tarttuu usein myös treffien vastapuoleen, jolloin sokkotreffit ovat kummallekin osapuolelle miellyttävä asia. Tapaamiset voivat tietenkin myös jatkua, jos kumpikin osapuoli niin haluaa. Turhia suorituspaineita ei milloinkaan kannata ottaa, vaan antaa tapaamisen sujua ilman “ennalta laadittua käsikirjoitusta.”

Tutustu ja pidä hauskaa

Tapaamisessa ei kannata suorittaa, vaan olla reilusti oma itsensä. Kohtelias, arvostava käytös ja iloinen, avoin mieli ovat aina ominaisuuksia, jotka kannattaa ottaa tapaamiseen mukaan. Treffeillä ei koskaan pyritä onnistumaan tai epäonnistumaan, on ilmassa sitten mukana ripaus romantiikkaa tai sitten ei. Tapaamisen kumpikin osapuoli haluaa varmasti olla mukavaa ja arvostettavaa seuraa. Treffit ovat mukava keino tavata uusia ihmisiä.

Huolehdi hyvästä hygieniasta

Jokainen haluaa luonnollisesti tuoda itsestään esiin ne parhaimmat ominaisuudet, mutta myös hyvästä hygieniasta huolehtiminen on erittäin tärkeää. Puhdas ja huoliteltu olemus kertoo ihmisestä hyvää, toisin kuin epäsiisti vaikutelma voi antaa henkilöstä kielteisen kuvan. Huomioon otettavia asioita ovat muun muassa seuraavat:

  • Hiusten pesu ja suihkussa/saunassa käyminen.
  • Hajuvettä tai deodoranttia laittaessasi muista, että on paljon ihmisiä, jotka ovat hajusteille yliherkkiä. Laitathan siis hajuvettä mieluummin aina vähemmän kuin liian runsaasti.
  • Pese hampaat hyvin ja raikasta hengitys ennen tapaamista.
  • Kaiken näkyvän ja oleellisen ollessa kunnossa on mukavaa valmistautua tapaamiseen.

Sovi tapaaminen julkiselle paikalle

Tuleva kohtaaminen kannattaa sopia mukavaan kahvilaan tai vaikkapa kirjastoon. Treffikumppani on tuntematon, joten tapaaminen kannattaa sopia aina jonnekin julkiselle paikalle. Tuntematonta henkilöä ei kannata milloinkaan kutsua ensimmäisellä tapaamiskerralla kotiin. Luottamus on tärkeää ja lisääntyy aina, kun henkilön oppii tuntemaan paremmin. Kahvikupillisen, viinilasillisen tai vaikkapa illallisen ääressä tutustuminen ja mukavat keskustelut sujuvat kuin itsestään.

Ensimmäisellä tapaamisella ei tarvitse kertoa kaikkea, joten “vakavia ajatuksia” mahdollisesta yhteisestä tulevaisuudesta ei kannata ottaa heti puheeksi. Työhön, harrastuksiin ja muihin mielenkiinnon kohteisiin liittyvät keskustelut voivat puolestaan kertoa, onko ilmassa aistittavissa romanttisia kipinöitä tai kemiaa.

Sokkotreffien järjestäminen

Sokkotreffeille kannattaa aina tilaisuuden tullen lähteä. Jos sopivaa mielenkiinnon kohdetta ei löydy tuttavapiiristä, niin sopivaa seuraa treffeille voi etsiä erilaisten deittisovellusten ja -sivustojen avulla. Jokainen treffikumppania etsivä voi laatia sopivan profiilin nettiin, joko kuvallisen tai kuvattoman esittelyn itsestään ja mielenkiinnon kohteistaan. Kuvattoman profiilin haltijaan otetaan nykyään myös yllättävän usein yhteyttä. Sokkotreffeille meno saattaa toisinaan olla jopa jännittävämpää, kun ei tiedä etukäteen minkälainen henkilö treffeille on tulossa.

Sokkotreffit televisiossa?

Nykyään sokkotreffejä järjestetään myös televisiossa. Monissa suosituissa televisio-ohjelmissa sopivaa seuraa etsiville henkilöille valitaan joko yksi tai useampi mahdollinen treffikumppani. Tapaamisen avulla halutaan saattaa yhteen ihmisiä, joilla on samankaltaiset harrastukset tai mielenkiinnon kohteet. Ensitreffit alttarilla on tunnettu tv-ohjelma, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kahdelle ennestään tuntemattomalle henkilölle; tilaisuuden kohdata toisensa ensimmäisen kerran vasta alttarilla. Kyseisen ohjelman formaattiin kuuluu, että ihmissuhteiden asiantuntijat etsivät ohjelmaan mahdollisesti toisilleen sopivia henkilöitä näiden mielenkiinnon kohteiden, arvojen ja taustojen perusteella.

Toinen huimaa suosiota saanut formaatti on First Dates Suomi -ohjelma, jossa treffiseuraa hakevat ihmiset tutustuvat ravintoloiden sokkotreffeillä heille ennestään tuntemattomiin ihmisiin. Sokkotreffit ovat kuumaa valuuttaa myös suuren suosion saaneessa englantilaisessa tv-ohjelmassa nimeltään Sinkkuillallinen, jossa treffikumppania etsivä henkilö tutustuu illallisen merkeissä kolmeen potentiaaliseen treffikumppanin.

Mukavia vinkkejä treffeille

Jokaisessa tapaamisessa ennestään tuntemattoman ihmisen kanssa kannattaa olla avoin, positiivinen ja rento. Omaa sukunimeä, työnantajaa ja osoitetta ei kannata kertoa ennen kuin on varma, haluaako tavata kyseistä henkilöä myös jatkossa.

Pukeutua kannattaa aina oman maun mukaan, mutta kohteliaan tyylikkäästi ja mukavasti. Entisistä mahdollisista treffikumppaneista ei kannata kertoa, ne tiedot eivät kuulu kenellekään. Olemalla oma itsensä antaa usein toiselle parhaan kuvan itsestään. Positiivisen rento, kohtelias ja ystävällinen olemus miellyttää aina, eli turha jännitys pois. Puhelimen räplääminen ei myöskään kuulu treffeille.

Muistathan, että mitkään sokkotreffit eivät ole koskaan ole identtiset, jonka lisäksi ihmiset ovat aina erilaisia. Jos jotkin menneet treffit eivät ole onnistuneet, niin seuraavat voivat olla menestys. Treffien tarkoituksena ei myöskään aina tarvitse olla uuden kumppanin löytäminen, vaan ennestään tuntemattomasta ihmisestä voi tulla vaikkapa tärkeä, elinikäinen ystävä.

Treffeille ei koskaan siis kannata asettaa minkäänlaisia ennakko-odotuksia. Puheenaiheita kyllä voi miettiä jo kotona etukäteen ja myös kehonkieli on erittäin tärkeää. Henkilön puhetapa, hymy tai sen puuttuminen, katsekontakti ja aito läsnäolo tilanteessa kertovat ennestään tuntemattomasta henkilöstä erilaisia asioita. Avoin katsekontakti kertoo aina hyvää. Treffikumppania voi osoittaa arvostavansa myös kuuntelemalla tarkkaan, mitä hän puhuu. Kuuntelemalla osoitat, että arvostat ja kommentoimalla fiksusti näytät, että olet tilanteessa mukana.

Ensimmäisen treffikerran ei tarvitse olla liian pitkä, käytännössä 1–2 tunnin tapaamisaika on yleensä suosituin. Ensimmäisellä tapaamiskerralla selviää myös yleensä se, haluaako kyseistä henkilöä tavata myös jatkossa.

Tilanteeseen sopiva pukeutuminen tekee myös tapaamisen mukavaksi. Naisten pukeutumisessa tiukat topit tai kymmensenttiset korot kengissä eivät ole mukavat. Miesten kannattaa huomioida, että jos jännittää, niin tiukka solmio tai vaalea paita kannattaa jättää kotiin. Hikiläikät vaatteissa eivät näytä hyvältä ja saavat oman olon tukalaksi. Jos olet urheilullinen henkilö, niin pukeudu sporttisen tyylikkäästi. Siistissä ja sopivan rennossa pukeutumisessa vaihtoehtoja riittää.

Kaiken kaikkiaan, ole aina sitä mitä oletkin, eli tilanteeseen sopivasti mukautuva herrasmies tai fiksu nainen. Esitä myönteisiä huomioita treffikumppanistasi, sillä positiivisia seikkoja löytyy jokaisesta ihmisestä. Miehenä voit tarjoutua maksamaan kahvit tai illallisen ja avaamaan esimerkiksi ravintolan oven kumppanin puolesta.

Sokkotreffit netissä ovat myös yksi vaihtoehto, joka kasvattaa koko ajan suosiotaan. Verkossa kannattaa kertoa treffikumppanilleen aina tosiseikkoja itsestään esimerkiksi ulkoisen olemuksen, kiinnostuksen kohteiden ja vaikkapa ammatin suhteen. Rehellisyys ja treffikumppanin arvostaminen ovat aina olleet tärkeitä asioita ja ne pätevät yhä nykyään. Joko sinä olet käynyt elämäsi sokkotreffeillä? Jos sopivaa treffikumppania ei löydy esimerkiksi tuttavapiiristäsi, älä epäröi tutustua netin laajaan tarjontaan. Muistathan, että elämäsi tuleva rakkaus voi odottaa juuri sinun yhteydenottoasi, joten ei muuta kuin töpinäksi jo tänään!